handy: η νέα υπηρεσία που μαγεύει τους επισκέπτες σας!

handy: η νέα υπηρεσία που μαγεύει τους επισκέπτες σας!

Το handy είναι ένα μια πρωτοποριακή τεχνολογική λύση που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της φιλοξενίας. Το handy προσφέρει μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες σας αλλά και απεριόριστες δυνατότητες και πλεονεκτήματα στους επαγγελματίες της φιλοξενίας.

Το handy είναι ένα smartphone που τοποθετείται ως επιπλέον παροχή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή διαμερίσματος και το οποίο παρέχεται στον πελάτη χωρίς κανένα κόστος. Οι ταξιδιώτες επωφελούνται από τη χρήση του smartphone εντός και εκτός του δωματίου που σημαίνει ότι μπορούν να το πάρουν μαζί τους και να το χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στον προορισμό!

Οι ταξιδιώτες σας θα έχουν με το handy δωρεάν χρήση 3G/4G ίντερνετ όπου και αν βρίσκονται, έτσι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση σε χάρτες, στα email τους, στο Facebook, Instagram, Twitter etc. και να σερφάρουν ελεύθερα. Μπορούν, επίσης, να κατεβάσουν οποιαδήποτε επιπλέον εφαρμογή επιθυμούν, όπως ακριβώς θα έκαναν και στο προσωπικό τους smartphone.

Επιπλέον, έχουν δωρεάν τοπικές & διεθνείς κλήσεις σε σταθερά και κινητά. Θα μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν σε όλο τον κόσμο είτε σε κινητό είτε σε σταθερό τηλέφωνο.

Έχουν ακόμα στη διάθεση τους έναν τοπικό οδηγό για τον προορισμό (destination content city guide) και τη δυνατότητα να έχουν άμεση επικοινωνία με το ξενοδοχείο μέσω προκαθορισμένων pre set numbers ή μέσω της υπηρεσίας concierge chat σε real time.

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Το handy μπορεί να λειτουργήσει και ως wifi hotspot έτσι ώστε να μπορούν να συνδέουν στο ίντερνετ ελεύθερα και τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές.

Όλες αυτές οι υψηλού επιπέδου δωρεάν παροχές ενισχύουν το brand του καταλύματος, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στην ικανοποίηση των πελατών και στον τρόπο που το αξιολογούν. Στατιστικά βλέπουμε μια αύξηση των θετικών σχολίων στο TripAdvisor, όπως και σε σελίδες ηλεκτρονικών κρατήσεων όπως η Booking.com, η Expedia και η AirBnB.

Οι επαγγελματίες της φιλοξενίας μπορούν να αξιοποιήσουν το handy για να προβάλλουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν (και συνεπώς να αυξήσουν τα έσοδα τους) με εύκολο τρόπο μέσω των προσωποποιημένων μηνυμάτων (push messages) που μπορούν να στέλνουν στους πελάτες τους. Οδηγός τους σε αυτό είναι η πρόσβαση στο Content Management System που τους παρέχουμε, ένας εύκολος τρόπος να διαχειρίζονται τις συσκευές και να έχουν στατιστικά για τη χρήση τους.

Με την υπηρεσία In Room Dining, μπορούν επίσης να έχουν ηλεκτρονικό κατάλογο room service όπου ο πελάτης μπορεί να κάνει την παραγγελία του από όπου και αν βρίσκεται.

Το handy μπορεί να λειτουργήσει και ως κλειδί για την πόρτα του δωματίου (Keyless application), να συνδεθεί με το σύστημα κρατήσεων (PMS integration) ή και ακόμα μέσω της επέκτασης Smart Dock PBX να αντικαταστήσει το τηλεφωνικό κέντρο και τις παρωχημένες σταθερές συσκευές των δωματίων.

Μπορούμε ακόμα να προ εγκαταστήσουμε τις εφαρμογές των ξενοδοχείων (Pre loaded hotel app).

Εκτός από την προστιθέμενη αξία που παρέχει στον πελάτη, είναι και ένα σημαντικό selling tool για τον ξενοδόχο.

Το handy είναι πλέον γνωστό στην ελληνική αγορά και ευρέως αναγνωρίσιμο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του γραφείου μας έχουμε εγκαταστήσει 12.000 συσκευές σε 100 ξενοδοχεία. Οι συνεργασίες μας καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων, θα βρείτε το handy τόσο σε εποχικά όσο και αστικά καταλύματα, μεγάλα παραθεριστικά ή μικρά boutique ξενοδοχεία ακόμα και βίλες ή διαμερίσματα.

Πηγή:https://www.handy.travel/

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανησυχείτε, δεν ενοχλούμε

Click to Hide Advanced Floating Content
earthTV player integration example
Προβολή
Απόκρυψη
X
- Enter Your Location -
- or -
Register New Account
Reset Password