Η Urbandoor ιδρύθηκε το 2015 από τους Erik Eccles, Benjamin Renaud kai Zack Chandlerμε την υποστήριξη της Greystar Real Estate Partners εστιάζοντας κυρίως σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και σε μετακομίσεις που γίνονται λόγω δουλειάς. Συνεργάζεται κυρίως με κτηματομεσιτικά γραφεία παρά με μεμονωμένους ενοικιαστές.

Αυτή τη στιγμή η Urbandoor διαθέτει τουλάχιστον 1.500 διαμερίσματα σε 60 χώρες. Όλα αυτά τα ακίνητα θα περάσουν στo brand «Airbnb for Work» , μια ειδικά σχεδιασμένη κατηγορία με καταλύματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες ταξιδιώτες

«Ξεκινήσαμε την Urbandoor επειδή θέλαμε να συνδέσουμε τους επαγγελματίες που ταξιδεύουν ή μετακομίζουν με το σωστό διαμέρισμα κάθε φορά, σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Η ένταξη μας στην οικογένεια της Airbnb θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο συνιδρυτής της Urbandoor, Erik Eccles.

Σύμφωνα με την Airbnb, το «Airbnb for Work» συνεργάζεται με πάνω από 500.000 εταιρείες που χρησιμοποιούν την Airbnb για τα επαγγελματικά τους ταξίδια.

Μετά την εξαγορά οι εργαζόμενοι της Urbandoor θα απασχοληθούν στην Airbnb και σταδιακά όλα τα ακίνητα της Urbandoor θα μεταφερθούν και στην πλατφόρμα της Airbnb.

Πηγη