ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Η ανώνυμη εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε την 19.12.2005, αποτέλεσε κατά τη σύστασή της θυγατρική εταιρεία της ΟΣΕ Α.Ε. σε ποσοστό 100%.

Από την 1.1.2007, και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης κλάδου και εισφοράς του από τη μητρική εταιρεία ΟΣΕ Α.Ε., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε τη λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των μεταφορών (επιβατικών, εμπορευματικών κ.λ.π.).  Έκτοτε λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρεία με ξεχωριστή διοίκηση και οργάνωση, σύμφωνα και με τις επιταγές της Κοινοτικής νομοθεσίας.

Η έδρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι στην Αθήνα, αλλά η εταιρεία διατηρεί γραφεία και παροχές σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια πλησίον του δικτύου της.

Τον Ιούλιο του 2007 ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. της εταιρίας ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Α.Ε. που διαχειριζόταν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας, προσθέτοντας στο αντικείμενό της και τη διαχείριση και λειτουργία των προαστιακών γραμμών.

Το Δεκέμβριο του 2008 η ΟΣΕ Α.Ε. μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατείχε από την 31.12.2008 το σύνολο των μετοχών (100%) της εταιρείας.

Τον Απρίλιο του 2013 μεταβιβάσθηκε και περιήλθε κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΑΙΠΕΔ), το σύνολο των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και έκτοτε το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

Η εταιρεία διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, ενώ έχει οργανωθεί σε τρεις Γενικές Διευθύνσεις, την Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Οικονομικής Διαχείρισης, τη Γενική Διεύθυνση Σιδηροδρομικού Έργου και τη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού, Εμπορίας και Ανάπτυξης.

Η εταιρεία είναι μέλος στη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC), στην Κοινότητα των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER), στη Διεθνή Επιτροπή για τις Σιδηροδρομικές Μεταφορές (CIT) και τον Οργανισμό Forum Train Europe, ενώ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά της για διεθνή δικτύωση, κατανοώντας ότι με τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς μπορεί να αντλήσει πολύτιμη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Έτσι, οι κυριότεροι σκοποί της εταιρίας είναι πλέον:

  • Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών. καθώς και μεταφορών πάσης φύσεως με συστήματα σταθερής τροχιάς.
  • Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση συνδυασμένων μεταφορών (με άνω του ενός μέσου μεταφοράς, δηλαδή).
  • Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών λεωφορειακών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην αλλοδαπή ή την ημεδαπή.
  • Η παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), καθώς και κάθε δραστηριότητα σχετιζόμενη με διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Η οργάνωση, εκμετάλλευση και παροχή υπηρεσιών κατάκλισης και εστίασης επιβατών.
  • Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η εκπόνηση μελετών σχετικών με δραστηριότητες που συνάδουν με τους σκοπούς της εταιρείας.

Έχοντας ως αποστολή της τη βιώσιμη ανάπτυξη, μια αποστολή που μοιράζονται οι 750 εργαζόμενοί της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στοχεύει να παρέχει στους πελάτες της:

  • Αξιόπιστη μετακίνηση
  • Καθαρά και άνετα τρένα
  • Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση
  • Έμπειρο και φιλικό ανθρώπινο δυναμικό

Με σεβασμό στον πολίτη, συνεχή ενημέρωση, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, με σύγχρονες υποδομές και υψηλών προδιαγραφών τεχνολογίας αμαξοστοιχίες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διασφαλίζει την ποιότητα των ταξιδιών σας και εγγυάται ασφαλείς, γρήγορες και με ακρίβεια διαδρομές.

Τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και μέσα στα αστικά κέντρα. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας μας προσαρμόζεται με γνώμονα το όφελος της κοινωνίας και παρέχει προσφορές και ειδικές εκπτώσεις κάτω υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες – όπως πχ τα παιδιά, τους νέους, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα ειδικών σωματικών δεξιοτήτων, τους τακτικούς επιβάτες και γενικότερα τους λάτρεις αυτού του μέσου. Το προφίλ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνδέεται άρρηκτα με τον επαγγελματισμό των υπαλλήλων της και το εξειδικευμένο προσωπικό της, εκπαιδευμένο να προωθεί και να ενδυναμώνει τις παροχές μας προς όλους εσάς.

Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βασική προτεραιότητα είναι η άψογη σχέση της με το επιβατικό κοινό και η θωράκισή της με αξίες, όπως ο σεβασμός, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία.

Παράλληλα, αντιλαμβανόμενη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στις τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετεί, η εταιρεία έχει ως στόχο να αποτελεί έναν υπεύθυνο εταιρικό γείτονα σε όλες τις περιφέρειες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Διαδρομές
Επικοινωνία
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενθαρρύνουμε την επικοινωνία των πελατών μας με την εταιρεία, αφού προσπαθούμε διαρκώς να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλους εσάς. Επικοινωνώντας μαζί μας, μας βοηθάτε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε, αλλά και να προωθούμε τις παρατηρήσεις σας σε άλλες εταιρίες, όταν αφορούν θέματα αρμοδιότητάς τους (θέματα σταθμών, τρένων, καθαριότητας, συντήρησης, φύλαξης, υποδομών, κλπ). ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ 14511 (ώρες λειτουργίας 06:00-23:00 καθημερινά, χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό, 98.4 λεπτά το λεπτό για κλήση από κινητό). Δίνεται η δυνατότητα φωνητικής πύλης, στην οποία μπορείτε να πείτε «Δρομολόγια» για να ακούσετε αυτοματοποιημένα ηχητικά μηνύματα δρομολογίων για όλη την Ελλάδα ή «Σύνδεση» για να μιλήσετε με διαθέσιμο υπάλληλο. ΠΑΡΑΠΟΝΑ – ΓΕΝΙΚΑ Μπορείτε να καλέσετε στο 213 0121121 (ώρες λειτουργίας 08:00-13:00 Δευτέρα έως Παρασκευή). Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευθείτε το έντυπο παραπόνων που ακολουθεί και να το αποστείλετε με fax στο 213 0121122 : ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ WEB TICKETING Εάν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 14511 (ώρες λειτουργίας 06:00-23:00 καθημερινά, με χρέωση) ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εισιτηρίων web εδώ Εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε επιστολή με fax στο 213 0121379. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ Εάν επιθυμείτε μεταφορά ΑΜΕΑ, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 213 0121121 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα μεταφοράς ΑΜΕΑ εδώ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανυσηχείτε , δεν ενοχλούμε

Προβολή
Απόκρυψη
Register New Account
Reset Password