Τουρισμός: Προσοχή! Έρχεται κύμα ψευδών αιτημάτων αποζημίωσης από τον κορωνοϊό

Οι ειδικοί στις ασφαλιστικές απάτες στην ταξιδιωτική βιομηχανία προειδοποιούν τις τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για κύμα αιτημάτων αποζημίωσης εξαιτίας του κορωνοϊου.

Ο συνεργάτης της Horwich Farrelly, David Scott, εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει μια τέτοια κατάσταση και να ξεκινήσουν διαφημίσεις από εταιρίες που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση τέτοιων αιτημάτων.

Ήδη ανιχνεύονται στην αγορά εταιρίες που συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να ζητούν αποζημίωση εάν μολυνθούν από τον ιό σε ταξίδια τους στο εξωτερικό, επισημαίνει ο κ. Scott.

Όμως, ενώ είναι πιθανό τα αιτήματα αυτά με αποδέκτες ξενοδοχεία και τουρ οπερέιτορ να δικαιωθούν, περιμένουμε οτι τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα θα αποδεικνύονται, καθώς ακόμη κι αν ο αιτών μπορεί να αποδείξει οτι προσβλήθηκε από τον ιό, θα πρέπει επίσης να αποδείξει οτι η ταξιδιωτική εταιρία έκανε κάτι λάθος και οτι η αμέλειά της προκάλεσε ή συνέβαλλε στην ασθένειά του, δήλωσε.

Όπως εξηγεί ο κ. Scott, το βάρος της απόδειξης πέφτει στον αιτούντα και όχι στην προσπάθεια της ταξιδιωτικής εταιρίας να το καταρρίψει.

Επομένως, καταλήγει, θα πρέπει κανείς να ρωτά εάν το ξενοδοχείο γνώριζε ότι οι επισκέπτες του είχαν προσβληθεί από τον ιό και δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τη διάδοσή του σε άλλους επισκέπτες.

Το ίδιο ισχύει, τόνισε, και για τις εταιρίες κρουαζιέρας και τις αεροπορικές εταιρίες. Το πλοίο σταμάτησε σε λιμάνι με κρούσματα και απέτυχε να ελέγξει τους επιβάτες ή ο αερομεταφορέας απέτυχε να καθαρίσει επαρκώς το αεροσκάφος στις πτήσεις προς περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα;

Ακόμη κι αν ο/η αιτών μπορεί να αποδείξει οτι μια ταξιδιωτική εταιρία ήταν αμελής, θα πρέπει να αποδείξει και οτι αυτή η αμέλεια προκάλεσε την ασθένειά του/της.

Όπως τόνισε ο κ. Scott, εάν ξεσπάσει κύμα αιτήσεων για αποζημίωση, θα είναι κρίσιμης σημασίας να καθορίζεται εάν είναι αυθεντικά ή όχι. Η σκληρότερη στάση στους ψευδείς ισχυρισμούς έχει οδηγήσει πολλούς απατεώνες στα δικαστήρια. Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως προειδοποίηση σε όσους πιστεύουν ότι ένας ψευδής ισχυρισμός αποτελεί πταίσμα ή δεν έχει συνέπειες, καθώς η απάτη δεν θα γίνει αποδεκτή στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Πηγή

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανυσηχείτε , δεν ενοχλούμε

Προβολή
Απόκρυψη
Register New Account
Reset Password