Σε ποια μέρη ταξιδεύουν μόνες οι γυναίκες;

Ξέρατε ότι οι γυναίκες πραγματοποιούν περισσότερα solo ταξίδια σε σχέση με τους άντρες; Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που πλησιάζει, ας δούμε ποια μέρη επιλέγουν, σύμφωνα με αφιέρωμα του forbes, για όσες τολμούν και δεν αφήνουν την έλλειψη παρέας να τους ακυρώσει μια απόδραση στον κόσμο.

Μαρόκο
Η αραβική, μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής είναι μια καλή επιλογή για μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη, καθώς οι μαρτυρίες γυναικών που το έχουν επιχειρήσει, μιλούν για μεγάλη αίσθηση ασφάλειας και φιλοξενίας. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι δύσκολα θα βρείτε εκεί άνθρωπο να μιλάει αγγλικά, αλλά είναι όλοι πολύ εξυπηρετικοί και ευγενικοί και το Google Translate πάντα βοηθάει. Μην παραξενευτείτε αν προσφερθούν κάποιοι και να σας φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, σε περίπτωση που βρεθείτε σε ανάγκη.

Γεωργία
Η χώρα αυτή της Ανατολικής Ευρώπης, που πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της, είναι μια χώρα όχι μόνο με τοπία που κόβουν την ανάσα, εκπληκτικό φαγητό και υπέροχη μουσική και χορό, αλλά και μια χώρα με εξαίρετη γεωργιανή φιλοξενία, η οποία μετρά αιώνες κι έχει πλέον ενσωματωθεί στην κουλτούρα του λαού. Είναι μια πολύ ασφαλής, «ανοιχτή» και προχωρημένη στη νοοτροπία χώρα, ενώ οι άνθρωποί της είναι τόσο ζεστοί, που πολλοί ταξιδευτές εντυπωσιάζονται. Η φιλία εκεί είναι ιερή και την τιμούν με κρασί σε μια παράδοση που κρατά 8 χιλιάδες χρόνια. Μην εκπλαγείτε αν σε ένα ταξίδι εκεί βρείτε φίλους που θα κρατήσετε μια ζωή.

Ιαπωνία
Μπορεί να είναι μακρινό το ταξίδι για να είναι μοναχικό, αλλά το Τόκιο, το Κιότο και η Οσάκα, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για πολλές γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Ο λόγος είναι ότι η κουλτούρα των ανθρώπων εκεί εμπνέει ασφάλεια και σεβασμό στους ταξιδιώτες, παρ’ όλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ταξιδεύοντας εκεί θα ξεχωρίζουν και θα προκαλούν τα βλέμματα. Στην πραγματικότητα, οι Ιάπωνες δεν δίνουν σημασία, ούτε κοιτούν διαφορετικά τους ταξιδιώτες από τη Δύση και αντιθέτως προσπαθούν πάντα να τους βοηθήσουν, όταν χρειάζονται τη βοήθειά τους.

Παρίσι
Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι αγαπημένος προορισμός για πολλές γυναίκες, ίσως λόγω της μόδας, οι οποίες όσο κι αν έχουν άλλο κίνητρο όταν βγάζουν εισιτήρια για εκεί, πάντα επιστρέφουν ενθουσιασμένες, χωρίς αρνητικά σχόλια. Οι ντόπιοι μπορεί να μην μιλούν καλά αγγλικά, αλλά ξέρουν να σας εξυπηρετήσουν, ενώ ό,τι ηλικία κι αν έχει κάποιος, όποιος κι αν είναι, εκεί δεν θα είναι ποτέ «αόρατος» όπως σε άλλους προορισμούς. Επίσης, πρόκειται για μια πόλη που μπορείτε να την περπατήσετε εύκολα, ιδανική για όσους κάνουν μοναχικές εξερευνήσεις και δεν θέλουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό και των λεωφορείων, είναι εύκολα να τα βρείτε και να τα αξιοποιήσετε, κι αν βγάλετε και  ταξιδιωτική κάρτα Paris Visite,  θα μπορείτε να κάνετε απεριόριστες διαδρομές για τις ημέρες που έχετε πληρώσει.

Τουρκία
Μια πρόταση που κάνει η Gillian Morris, ιδρύτρια και CEO της ταξιδιωτικής εφαρμογής Hitlist στο αφιέρωμα του forbes είναι η γειτονική μας Τουρκια. Η μουσουλμανική φιλοξενία είναι τέτοια που σίγουρα εξασφαλίζει προσκλήσεις των τουριστών σε πολλά σπίτια ντόπιων, ενώ το εκτεταμένο δίκτυο τουριστικών υποδομών διευκολύνει τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σίγουρα στα κεντρικά σημεία τα ταξί, όπως στις περισσότερες χώρες και πόλεις, ενδέχεται να σας εκμεταλλευτούν, όπως συνήθως συμβαίνει με τουρίστες, αλλά αν αποφύγετε τα ταξί στο κέντρο, θα γλιτώσετε και από τις κακοτοπιές.

Πηγη:https://www.clickatlife.gr/taksidi/story/143402/se-poia-meri-taksideuoun-mones-oi-gunaikes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανησυχείτε, δεν ενοχλούμε

Προβολή
Απόκρυψη
Register New Account
Reset Password