Προειδοποίηση του Eurocontrol για τις πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Προειδοποίηση στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, εξέδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία και κατόπιν και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency).

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών.

“Λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών επιθέσων στη Συρία με πυραύλους εδάφους/αέρος και πυραύλους cruise τις επόμενες 72 ώρες και την πιθανότητα διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας”. Η πτητική περιοχή της Λευκωσίας που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurocontrol καλύπτει το νησί της Κύπρου και τη γύρω θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με σχετικό χάρτη.

Πηγή:http://traveldailynews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανησυχείτε, δεν ενοχλούμε

Προβολή
Απόκρυψη
Register New Account
Reset Password