Ένα διαδικτυακό «εργαλείο» στο πλευρό των επιχειρήσεων τουρισμού

Στη διάθεση των επαγγελματιών εύκολα και γρήγορα το ηλεκτρονικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων
Μια νέα εποχή στο διαδικτυακό τοπίο και τον κλάδο του τουρισμού εγκαινιάζει σε Ελλάδα και Κύπρο η εταιρία ΙNTERNOTEL με έδρα το Ρέθυμνο μέσα από την πλατφόρμα TrustYou, προσφέροντας ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» για τους επαγγελματίες ώστε να προωθήσουν, να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν αποτελεσματικά την επιχείρησή τους στον ξενοδοχειακό κλάδο και την εστίαση.

TΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αναμφίβολα σήμερα, η πληροφορία κατακλύζει την καθημερινότητα και υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο μέσα από ιστοσελίδες και social media. Η ΤrustYou είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή διεθνούς φήμης και έρχεται να συγκεντρώσει κάθε πληροφορία που υπάρχει για μια επιχείρηση στο διαδίκτυο και να την κοινοποιήσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον επιχειρηματία. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να παρακολουθεί το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα, όλα όσα γράφονται σε ένα απέραντο διαδίκτυο για την επιχείρησή του με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού και με ένα μήνυμα από την πλατφόρμα. Άλλωστε το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ίσως το μοναδικό μέσο που κάποιος θα αναζητήσει πληροφορίες, θα βρει κριτικές μέσα από σχόλια άλλων πελατών για μια επιχείρηση, θα εξασφαλίσει κατάλυμα για τις διακοπές του, θα κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο ή θα δει ακόμη και «ζωντανά» στην οθόνη του, το δωμάτιο του ξενοδοχείου που θέλει να κλείσει για τις διακοπές του πριν ακόμη το επισκεφτεί.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TRUSTYOU

Εκτός όμως από την πληροφορία στο διαδίκτυο η εύχρηστη και σύγχρονη πλατφόρμα TrustYou προσφέρει «εργαλεία» προώθησης στις επιχειρήσεις, αφού οι επαγγελματίες μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το χρόνο τους, να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους , να απαντούν σε κάθε σχόλιο που υπάρχει στο διαδίκτυο ακόμη και όταν ο πελάτης βρίσκεται στο ξενοδοχείο, να διευθετούν άμεσα προβλήματα, συνεπώς και να έχουν πλήρη εικόνα για κάθε τμήμα της επιχείρησής τους κατά πόσο λειτουργεί εύρυθμα μέσα από τα όσα διαπιστώνουν οι ίδιοι οι πελάτες. Επιπλέον , μέσα από την πλατφόρμα ο κάθε επαγγελματίας αποκτά σημαντικά οφέλη όπως συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες για την επιχείρησή του, μια αξιόπιστη μετάφραση σε όλες τις γλώσσες, ταχύτητα, ειδικά ερωτηματολόγια πελατών για την αξιολόγηση της επιχείρησής του, δυνατότητα για άμεση επικοινωνία μέσω messanger, αλλά και βελτίωση της θέσης στις μηχανές αναζήτησης χωρίς κόστος! Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό , να εκπαιδεύσει και να επιβραβεύσει το προσωπικό της επιχείρησής του, να προγραμματίσει το μέλλον βάση των αναγκών των πελατών και να έχει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διοίκησης και Marketing.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση μέσα από την πλατφόρμα TrustYou , όπως εξήγησε ο ιδρυτής της εταιρίας Internotel και επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείων Μιχάλης Κριτσωτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM.

Όπως ανέφερε ο κος Κριτσωτάκης η εταιρία INTERNOTEL είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος της πλατφόρμας TrustYou στην Ελλάδα και την Κύπρο και εδρεύει στο Ρέθυμνο. Όπως εξήγησε «Η TrustYou δεν είναι ένα καινούργιο προϊόν στην αγορά , υπάρχει από το 2008 και εμείς πήραμε πέρυσι την αντιπροσώπευσή της για Ελλάδα και Κύπρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα TrustYou συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων και αξιολόγησης, απασχολεί 150 εργαζόμενους ενώ έχει εκπροσώπους σε όλο τον κόσμο. «Νιώθω πολύ υπερήφανος που καταφέραμε να βάλουμε μια τόσο μεγάλη εταιρία στον χάρτη της Ελλάδος και την Κύπρο με έδρα το Ρέθυμνο. Η εταιρία απευθύνεται σε ξενοδοχεία , εστιατόρια, χώρους εστίασης, οπουδήποτε υπάρχει σχόλιο και μπορεί να σχολιαστεί . Σε πρώτη φάση σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης και σε ταξιδιωτικά πρακτορεία που απευθύνονται σε online κρατήσεις. Απευθύνεται και σε τουριστικά γραφεία και επίσης πριν ένα χρόνο ξεκίνησε πιλοτικά το destination management organization το γνωστό DMO . Οι δυνατότητες που δίνονται για να αξιολογήσουμε τα προϊόντα μας βάσει της άποψης του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντικές» εξήγησε ο κος Κριτσωτάκης.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα συγκεκριμένα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσα από τη συνεργασία τους με την πλατφόρμα είναι ότι παρέχει ταχύτητα, αξιοπιστία αλλά και ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών. «Ένας ξενοδόχος που κάνει μια σύμβαση με την Trust You και έχει την πρόσβαση στην πληροφορία, μπορεί να δει ένα σχόλιο που έχει μπει για το ξενοδοχείο του και στα επόμενα τρία λεπτά να έχει μήνυμα στο κινητό του ότι έχει μπει αυτή η πληροφορία και μπορεί να απαντήσει άμεσα. Είναι ένα γρήγορο και σημαντικό εργαλείο που δίνει την αμεσότητα που απαιτείται. Επιπλέον, βοηθάει πιο αποτελεσματικά τον πελάτη να πάρει μια απόφαση για το που θα κάνει διακοπές. Και εδώ η TrustYοu γιατί δίνει τη δυνατότητα να προβάλλεις το ξενοδοχείο σου και να δεις τα σχόλιά σου. Ένας πελάτης πριν αποφασίσει να πάει διακοπές ψάχνει πάρα πολύ στο διαδίκτυο τι πληροφορία υπάρχει. Φανταστείτε ένα ξενοδοχείο το οποίο έχει ένα σχόλιο και από κάτω έχει απαντήσει ο ξενοδόχος, βλέπεις ότι ενδιαφέρεται και ότι ανταποκρίνεται στον πελάτη του. Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστείς την πληροφορία δεν μπορείς να το κάνεις όσο καλή θέληση και να έχεις» ανέφερε ο κος Κριτσωτάκης.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΦΗΜΗΣ

Ο τομέας εξειδίκευσης της πλατφόρμας προκύπτει από την ολοένα αυξανόμενη παρουσία επιχειρηματικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο. Κριτικές, αξιολογήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο, όπου έχει παρουσία η εκάστοτε επιχείρηση , συλλέγονται από την πλατφόρμα σε ένα μήνυμα και προωθούνται στον επαγγελματία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει κάποιος, να αναλύσει και να αξιοποιήσει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν αξιοποιώντας τις προς όφελος της επιχείρησής του. Ταυτόχρονα γνωρίζει τον ανταγωνισμό που έχει δίνοντας σε κάθε επαγγελματία τη δυνατότητα να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Όπως εξήγησε ο κος Κριτσωτάκης τη δυνατότητα αυτή δίνει και ένα ακόμη προϊόν της πλατφόρμας που είναι τα ερωτηματολόγια πελατών. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η κάθε εταιρία μπορεί να δημιουργήσει το δικό της ερωτηματολόγιο και να απευθύνεται στον πελάτη να το συμπληρώνει , ώστε να του κάνει κρίσιμες ερωτήσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρηση να συγκεντρώσει όσο περισσότερη χρήσιμη πληροφορία για την εξέλιξη της. Το εργαλείο αυτό μπορεί να είναι ιδιωτικό, να το βλέπεις μόνο εσύ ή έχεις τη δυνατότητα να το προωθήσεις στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η προώθηση των ερωτηματολογίων στο διαδίκτυο μπορεί να ανεβάσει την θέση της επιχείρησης στη Google για παράδειγμα που είναι μια μηχανή αναζήτησης και όπου χωρίς χρήματα μπορείς να ανεβάσεις την επιχείρησή σου και τη θέση της με καλές κριτικές των πελατών. Αυτό ταυτόχρονα μπορεί να γίνει διαπραγματευτικό όπλο. Όταν πας να υπογράψεις συμβόλαιο και δείχνεις μια πολύ καλή εικόνα της επιχείρησής σου απαιτείς και υψηλότερη τιμή. Υπάρχουν ξενοδόχοι που βλέπουν την διαδικτυακή φήμη ενός ξενοδοχείου που είναι χαμηλή και δεν υπογράφουν συμβόλαιο».

ΤΟ 95% ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΒΑΖΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ

Καθοριστικός παράγοντας για την προτίμηση ενός επισκέπτη σε ένα κατάλυμα είναι τα σχόλια άλλων πελατών. Όπως εξήγησε ο κος Κριτσωτάκης , σύμφωνα με στοιχεία και έρευνες έχει αποδειχθεί πως το 95% των ταξιδιωτών διαβάζουν σχόλια και κριτικές πριν αποφασίσουν να κάνουν μια κράτηση, επιβεβαιώνοντας την άποψη των ειδικών που θεωρούν πως η θετική επικοινωνία επηρεάζει την ικανοποίηση των πελατών ενώ η συνδυασμένη επικοινωνία text messaging και social media οδηγεί σε βελτίωση της βαθμολογίας ικανοποίηση των πελατών. Σε ό,τι αφορά τα αρνητικά σχόλια πελατών , ο κος Κριτσωτάκης διευκρίνησε : «Από την εμπειρία μου σαν διευθυντής ξενοδοχείων όλα αυτά τα χρόνια έχω διαπιστώσει πως τα κακά σχόλια πελατών που αποσκοπούν σε κάτι είναι μειονότητα. Τα περισσότερα σχόλια είναι για το καλό της επιχείρησης. Ακόμη όμως και ένα κακό σχόλιο είναι μια ευκαιρία που σου δίνει ο πελάτης. Αν μιλήσει σου δίνει την ευκαιρία να τον πλησιάσεις και να διορθώσεις το λάθος σου , αν δεν σου μιλήσει έχασες την ευκαιρία. Είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης. Το 95% των πελατών που μπαίνουν στο διαδίκτυο βλέπουν τα σχόλια και τι γράφουν οι πελάτες και τι απαντάνε οι ξενοδόχοι. Ένας στόχος στα ξενοδοχεία είναι να έχουμε τουλάχιστον πάνω από 70% απαντήσεις στα σχόλια πελατών και οι μεγάλες εταιρίες βρίσκουν πολύ θετικό το να απαντάς στα σχόλια».

ΣΤΗΝ TRUSTYOU ΚΑΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Στα μέσα του μήνα, αναμένεται όπως επεσήμανε ο κος Κριτσωτάκης η παρουσίαση του νέου προϊόντος της TrustYou για τα εστιατόρια και τους χώρους εστίασης. «Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δέχονται σχόλια και είναι σημαντικό να γνωρίζουν τι γράφεται και τι λέγεται» ανέφερε ο ίδιος.

Η TrustYou , όπως εξήγησε ο κος Κριτσωτάκης είναι μια σύγχρονη και αξιόπιστη πλατφόρμα, απόλυτα προσαρμοσμένη και εξοικειωμένη με τους κανονισμούς , αφού όπως τόνισε η συλλογή των πληροφοριών μέσα από το διαδίκτυο και τα ερωτηματολόγια απαιτεί επιπλέον προσοχή σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα. «Η εταιρία δίνει μεγάλη έμφαση στο σκέλος αυτό. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στη Γερμανία όπου έχει ένα πολύ σοβαρό τμήμα που παρακολουθεί το ζήτημα. Τα προσωπικά δεδομένα είναι ένας χώρος που απαιτεί μεγάλη προσοχή» τόνισε ο κος Κριτσωτάκης.

Τα γραφεία της εταιρίας INTERNOTEL βρίσκονται στην οδό Γερακάρι 184 στο Ρέθυμνο. Όπως εξήγησε ο κος Κριτσωτάκης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες της μπορούν αρχικά να αναζητήσουν ενημέρωση και παρουσίαση με βάσει τα πραγματικά δεδομένα της επιχείρησης τους. Η εταιρία αναλαμβάνει να κάνει παρουσίαση της επιχείρησής τους και λύνει τυχόν απορίες στην πράξη , παρέχοντας στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη και δοκιμασμένη σε πραγματικά δεδομένα πρόταση. Ανάλογα με τις ανάγκες ο πελάτης μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει πως επιθυμεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας.

Πηγή:http://goodnet.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μην ανησυχείτε, δεν ενοχλούμε

Προβολή
Απόκρυψη
Register New Account
Reset Password